Marcați
Rusia sărbătorește Ziua Națională; Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare poporului rus
Președintele țării, Igor Dodon, a felicitat poporul rus cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei. Șeful statului i-a transmis un mesaj omologului său Vladimir Putin, în care a menționat că Rusia este partenerul strategic al Republicii Moldova. Cu aceeași prilej, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău le-a transmis un mesaj de felicitare cetățenii ambelor țări.

Ziua națională a Rusiei a fost un bun prilej pentru ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, de a vorbi despre istoria seculară, care leagă cele două popoare.

”În această zi, noi slăvim Rusia, patria noastră, țară cu o istorie milenară și cu un tezaur unic. Pe parcursul istoriei, popoarele Rusiei și Moldovei au păstrat relații de profundă încredere, înțelegere reciprocă și cooperare. Avem încrederea că, în procesul de dezvoltare a relațiilor bilaterale, va fi folosit întregul potențial făuritor, acumulat între popoarele țărilor nostre încă din timpurile lui Ștefan cel Mare și Dimitrie Cantemir”, a menționat Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis omologului său rus un mesaj de felicitare, a punctat că Rusia este partenerul strategic al Republicii Moldova.

”Generații întregi din țările noastre au în comun valori culturale și tradiții seculare, dezvoltate în spiritul unității, bunătății, respectului reciproc și prieteniei. Vreau să-mi exprim încrederea că relațiile de prietenie, puse la încercare prin diferite greutăți și bariere, se vor dezvolta în continuare, oferind beneficii și îmbogățind popoarele Moldovei și Rusiei. Vă doresc, domnule Vladimir Putin, noi realizări și victorii, în numele statului rus, iar poporului rus prieten - pace, înțelegere, progres și prosperitate”, se arată în mesajul președintelui țării.

Rusia sărbătorește Ziua Națională în 12 iunie, data adoptării Declarației privind proclamarea suveranității, în 1990. Cu o populație de peste 142 de milioane de locuitori, Federația Rusă are o structură etnică ce include peste 80 la sută ruși, iar creștinismul ortodox este principala confesiune.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).