Marcați
Moldova scoate parțial vizele pentru cetățenii din China, Kuwait și Qatar
Cetățenii Republicii Populare Chineze, cei din Kuwait și Qatar nu vor avea nevoie de viză de scurt sejur în Republica Moldova în cazul în care dețin un permis de ședere sau o viză valabilă (cu excepția celei de tranzit) eliberate de unul din statele membre ale Uniunii Europene sau statele semnatare ale Acordului Schengen. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură de către Parlament, în ședința din 25 mai.

Viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Daniela Morari, a declarat că modificarea vine să faciliteze atragerea investițiilor străine și promovarea turismului.

Întrebată de deputatul Iurie Leancă de ce proiectul vizează doar trei state, Daniela Morari a spus că lista statelor va fi extinsă pe parcurs.

Potrivit proiectului, cetățenii celor trei state vor putea să se afle pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice în cursul oricărei perioade de 180 de zile. În cazul unei şederi a cărei durată va depăşi 90 de zile calendaristice în cursul oricărei perioade de 180 de zile calendaristice, resortisanţii statelor terţe vor fi supuşi obligaţiei de a deţine o viză de lungă şedere în conformitate cu prevederile legii.

IPN.md


menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).