Marcați
Socialiștii boicotează ședința CMC
Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău a refuzat să participe la ședința de astăzi a forului local. Asta pentru că celelalte fracțiuni au decis privatizarea a sute de terenuri, fără organizarea licitațiilor. Aleșii PSRM au avertizat că vânzarea pământului, așa cum propune primarul general, înseamnă delapidarea proprietății publice.

”Noi credem, în continuare, că este o farsă ceea ce se întâmplă în consiliul municipal. Mai mult decât atât, o sfidare flagrantă a voinței cetățenilor. Pentru că, pe ordinea de zi astăzi, iarăși, se află peste 140 de subiecte funciare. Sunt doar câteva subiecte care vin să soluționeze una sau alta problemă a oamenilor. În rest, noi considerăm că, iarăși, se încearcă a delapida proprietatea municipală. Porcul vrea în ajun să se îngrașe. Poziția fracțiunii a fost și rămâne una categorică în acest sens. Tot ce ține de patrimoniu și, în special, de subiectele legate de proprietatea funciară, trebuie să fie expusă licitațiilor publice, dacă se ia o decizie ca să fie vândut un teren, iar banii să fie încasați în buget și să nu avem repetări, așa cum am avut în multe cazuri”, a declarat președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

Ion Ceban a reamintit că, în ultimii ani, Capitala suportă pierderi enorme în urma proastei gestionări a patrimoniului public și privatizărilor netransparente. El a amintit că, potrivit unui raport al Centrul Național Anticorupție și asociației Expert-Grup, doar anul trecut, municipiul a pierdut 51 de terenuri, a căror valoare depășește 90 de milioane de lei. De aceea, PSRM i-a îndemnat pe colegii din toate fracțiunile să nu admită delapidarea proprietății publice.

”Noi chemăm și alte fracțiuni să boicoteze această ședință. Să includem, în mod normal, pe ordinea de zi a ședințelor consiliului municipal, întrebări care sunt cu adevărat prioritare. Este vorba de actualizarea Planului Urbanistic General, planurile zonale și multe alte lucruri, care la momentul de față sunt arzătoare și sunt necesar de a fi aprobate. Este vorba și despre regulamente care stau pe poliță, inclusiv și componența comisiilor privind licitațiile și altele”, a mai spus Ceban.

Liderul socialiștilor în forul local admite că primarul Capitalei a inclus intenționat pe ordinea de zi mai multe proiecte de decizie privind privatizarea terenurilor, deoarece presimte plecare din funcție.

”Aceștia încearcă să îngrașe porcul în ajun. De ce spun asta, deoarece, la momentul de față, în 13 zile, la ziua de ieri, la ora nouă seara, erau aproape 55 de mii de semnături colectate pentru organizarea referendumului de demitere a primarului general, care, apropo, de o săptămână umblă pe undeva”, a menționat liderul socialiștilor în CMC.

Anterior, fracțiunea PSRM a părăsit de mai multe ori ședința consiliului municipal în semn de protest față de sutele de subiecte de ordin funciar incluse pe ordinea de zi. Consilierii socialiști au precizat că vor reveni la ședința forului local când vor fi examinate subiecte sociale de importanță pentru interesul locuitorilor Capitalei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).