Marcați
Păpușari din 12 țări, reuniți în cadrul Festivalului ”Sub Căciula lui Guguță”
Teatre de păpuși din 12 țări vor prezenta, pe parcursul acestei săptămâni, spectacole în Capitala Republicii Moldova, în cadrul Festivalului Internațional cu genericul ”Sub Căciula lui Guguță”. Piesele vor fi urmărite de către sute de copii din raioane, care vor fi aduși la eveniment de către administrațiile locale.

Copiii care au asistat la ceremonia de inaugurare a festivalului, dar și părinții acestora, s-au arătat încântați de eveniment.

Organizatorii festivalului spun că teatrele din străinătate, inclusiv Rusia, China, Kazahstan și Ungaria, au rolul de a asigura diversitatea spectacolelor.

”Scopul festivalului, ca de fiecare dată, și această ediție, cea de-a noua, nu este altul, decât să arătăm întregii lumi că avem o țară frumoasă, că suntem o țară care ținem la niște diamante ale noastre, că avem niște tradiții, pe care le păstrăm. Și, nu în ultimul rând, să oferim posibilitatea tuturor copiilor din țara noastră să facă cunoștință cu păpușele și poveștile din alte țări”, a menționat directorul teatrului municipal de păpuși Guguță, Gabi Lungu.

Actuala ediție a festivalului este plină de semnificații și aniversări. Pe lângă împlinirea de către Teatrul ”Guguță” a 25 de ani de activitate, a trecut exact jumătate de secol de la apariția personajului Guguță. De asemenea, s-au împlinit 70 de ani de la nașterea fondatorului Teatrului de păpuși ”Guguță”, Victor Ştefaniuc, precum și 85 de ani de la nașterea maestrului Spiridon Vangheli. Festivalul internațional ”Sub căciula lui Guguță” se va încheia în data de 29 mai.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).