Marcați
Problema migranților moldoveni aflați la muncă în Rusia, discutată de Dodon și Medvedev
Problema migranților moldoveni aflați la muncă în Federația Rusă a fost subiectul de bază, abordat de șeful statului în cadrul unei întrevederi bilaterale cu prim-ministrul rus Dmitri Medvedev. Discuțiile au avut loc în cadrul summit-ului OCEMN de la Istanbul. Igor Dodon i-a solicitat premierului rus urgentarea procesului de amnistiere a cetățenilor moldoveni, care cad sub incidența articolului 27 al Legii cu privire regimul de intrare și ieșire de pe teritoriul Federației Ruse. Președintele țării noastre a purtat discuții bilaterale și cu alți demnitari străini, care participă la reuniune.

În cadrul discuției cu Dmitri Medvedev, Igor Dodon a abordat subiectul legat de interdicțiile de intrare în Federația Rusă, aplicate cetățenilor moldoveni. Pentru 17.000 de conaționali de-ai noștri, care au încălcat aceste prevederi, problema a fost deja soluționată. Pentru alți zeci de mii de cetățeni, accesul pe teritoriul Rusiei rămâne însă blocat, din cauza articolului 27 din Legea cu privire regimul de intrare și ieșire. Acest articol interzice intrarea în Rusia pentru persoanele care au fost deportate din cauza unor litigii de ordin administrativ. Igor Dodon i-a solicitat conducerii Federației Ruse găsirea cât mai grabnică a soluțiilor pentru această problemă. Cei doi lideri au făcut și o analiză a evoluției relațiilor bilaterale.

”Vreau să menționez că, în toate chestiunile negociate cu Vladimir Putin la începutul lunii ianuarie, avem evoluții serioase, atât la capitolul exporturi, cât și în politica migrațională. În primele trei luni, exporturile din Moldova spre Federația Rusă au crescut cu 42 la sută, iar în cazul unor produse, care ne interesează cel mai mult - vinuri, mere, avem o creștere de 5-7 ori”, a declarat șeful statului.

”Haideți să examinăm abordările potrivite, pentru a soluționa și problemele de sistem, care s-au acumulat în relațiile dintre țările noastre în ultima perioadă. Sperăm să le soluționăm în viitor”, a spus Medvedev.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).