Marcați
Tinerii specialiști, așteptați la Târgul locurilor de muncă
Peste 970 de locuri de muncă și 700 de locuri pentru stagiu au fost expuse astăzi la Târgul locurilor de muncă. Evenimentul s-a desfășurat la Universitatea Tehnică a Moldovei și a întrunit companii și organizații din domeniile inginerie, tehnologii informaționale, energetică, teleradiocomunicații, industrie, transporturi și marketing. Angajatorii au căutat tineri cunoscători de limba engleză, iar studenții - salarii motivaționale.

Reprezentanții companiilor au menționat că oferă locuri de muncă multe și diverse, însă vor să angajeze doar tineri care au obținut rezultate bune în timpul studiilor și care sunt gata să lucreze pentru a acumula experiență. Ulterior, în funcție de abilitățile de care vor da dovadă tinerii specialiști, se va purcede la negocierea salariului.

”Am venit exclusiv pentru studenți, cu multe propuneri. Avem toate oportunitățile, care le-ar permite studenților să-și poată crea o carieră de succes, de ce nu. Începând de la practică, de la intership. Avem mai multe căi, pe care ei pot să-și aleagă. Fiind o companie de telecomunicații, baza o facem în domeniul IT, rețele, plus celelalte subdiviziuni - rețele celulare, telefonie mobilă, televiziune digitală”, spune Dan Cojocaru.

La rândul lor, tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă au spus că sunt interesați nu doar de acumularea experienței, ci și de o remunerare pe măsura prețurilor. De acest din urmă indicator, depinde și dacă vor rămâne în țară.

”Sunt diferite oferte, care mai atractive, care mai puțin. În primul rând, am căutat un loc pentru practică, pe timp de vară. Eventual, voi vedea dacă se poate și de activat. Dacă o să fie ceva atractiv, este probabilitatea să rămân aici”, spune un tânăr specialist.

Organizatorii spun că și-au propus să creeze punți între cei care sunt în căutarea tinerilor specialiști și studenții, care urmează să finalizeze studiile.

”Scopul este de a acorda un ajutor real studenților, absolvenților, de a-și găsi un loc de stagiu sau un loc de muncă după absolvire, ca să-și înceapă cariera cât mai reușit”, a menționat șeful secției Relații cu întreprinderile UTM, Nicoale Micșanschi.

Târgul locurilor de muncă a întrunit peste 100 de companii din țară și de peste hotare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).