Marcați
Președintele țării salută plecarea lui Alexandru Tănase din funcția de președinte al CC
Curtea Constituțională are un nou membru. Este vorba de Victoria Iftodi, care a depus astăzi jurământul în Parlament. La ceremonie a asistat şi şeful statului. Igor Dodon a menționat că plecarea lui Alexandru Tănase din funcția de președinte al Curții Constituționale este o schimbare benefică, deoarece instituția care veghează asupra respectării Legii Supreme va avea cu un unionist mai puțin.

Victoria Iftodi a depus jurământul de judecător al Curții Constituționale în prezența președintelui țării, membrilor Consiliului Superior al Magistraturii și deputaților.

”Jur să îndeplinesc cinstit şi conștiincios obligațiile de judecător al Curții Constituționale, să apăr orânduirea constituțională a Republicii Moldova, să mă supun în exercitarea funcției numai și numai Constituției”, a declarat Victoria Iftodi.

După ceremonie, șeful statului a declarat că, deși la Curtea Constituțională mai sunt judecători care pledează pentru lichidarea țării, plecarea lui Alexandru Tănase din funcția de președinte al acestei instituții este un prim pas în procesul de eliberare de unioniști. Igor Dodon a subliniat că rolul de bază al Curții Constituționale trebuie să fie apărarea intereselor Republicii Moldova.

” Eu salut plecarea lui Alexandru Tănase din funcția de președinte al Curții Constituționale. Cu un unionist mai puțin în Curtea Constituțională. Au mai rămas unioniști acolo, au mai rămas cetățeni ai altor state, care pledează deschis pentru lichidarea Republicii Moldova, dar eu sunt ferm convins că acesta este primul pas şi sunt ferm convins că vom face faţă, pentru ca să eliberăm Curtea Constituțională de cei care nu reprezintă în toate sau în unele cazuri interesele cetățenilor Republicii Moldova. Curtea Constituțională trebuie să fie, în primul rând, la straja intereselor cetățenilor Republicii Moldova”? a declarat Președintele țării.

Guvernul a numit-o pe Victoria Iftodi judecător al Curții Constituționale în data de 3 mai, pe un termen de șase ani, în urma unui concurs. Victoria Iftodi l-a înlocuit pe Alexandru Tănase, fost președinte al instituției, al cărui mandat a expirat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).