Marcați
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Turcia
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu dl Binaly Yildirim, Prim-ministrul Republicii Turcia, care se află în țara noastră cu o vizită oficială.

În cursul întrevederii Președintele a menționat că această vizită este semnificativă şi simbolică, deoarece are loc în anul în care celebrăm 25 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între ţările noastre. Șeful Statului și-a exprimat încrederea că înţelegerile care vor fi convenite în cadrul acesteia, vor contribui la consolidarea de mai departe a dialogului moldo-turc existent în toate domeniile de interes comun.

Președintele țării a apreciat dinamica contactelor bilaterale, efectuate pe parcursul ultimilor ani și a adus mulțumiri Republicii Turcia pentru implementarea unui șir de proiecte umanitare și de dezvoltare în țara noastră, în special în Găgăuzia. Igor Dodon a salutat dezvoltarea de către companiile turceşti a unor afaceri de succes în așa domenii precum: industria alimentară, telefonia mobilă, medicină şi industria hotelieră.

În mod special șeful statului a mulțumit pentru asistenţa financiară şi tehnică acordată RM prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA) în astfel de domenii prioritare precum: ocrotirea sănătăţi, educaţie, mediului, inclusiv la implementarea mai multor proiecte de asistenţă în UTA Găgăuzia și a pledat pentru menţinerea şi în continuare a ritmului ascendent al dialogului bilateral, precum și în favoarea intensificării schimburilor comercial-economice și sporirii prezenței investitorilor turci în economia naţională.

Igor Dodon a invitat mediul de afaceri turcesc să participe la evenimentul din luna iunie a acestui an – Moldova Business Week, dar şi la Gala Businessului Moldovenesc.

În alt context președintele a felicitat cu ocazia victoriei obţinute în cadrul referendumului constituţional, care a avut loc pe data de 16 aprilie 2017 şi care prevede modificarea unor prevederi ale Constituţiei Turciei în scopul sporirii împuternicirilor Preşedintelui Republicii Turcia.

În finalul întrevederii, Igor Dodon a reiterat invitația în adresa Preşedintelui Republicii Turcia, dl Recep Tayyip Erdoğan de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).