Marcați
Proiectul de lege privind votul uninominal, inclus în grabă pe agenda ședinței de astăzi a Parlamentului
Proiectul de lege privind introducerea votului uninominal în R.Moldova a fost inclus pe agenda de astăzi a ședinței Parlamentului, cu votul majorității deputaților prezenți.

Andrian Candu, Președintele Parlamentului, a spus că săptămâna viitoare la Chișinău va veni o misiune de experți ai Comisiei de la Veneția.

„Mai mult decât atât, de trei luni se fac ample campanii de informare privind votul uninominal, se colectează semnături, s-au făcut discuții și în Parlament și înafara Parlamentului, pe diverse platforme”, a declarat Candu, precizând că, având dreptul, dar și la solicitarea colegilor, propune introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind votul uninominal.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a spus că anunțul ar fi trebui făcut mai devreme decât astăzi. „Ce e cu această grabă, noi suntem în Parlamentul RM, sunt proceduri. Nu suntem la emisiunea „Surprize, surprize”. Ieri a fost aprobată ordinea de zi”.

La rândul său, deputatul Roman Boțan a anunțat că fracțiunea Partidului Liberal consideră „inadmisibilă” introducerea acestui proiect și dacă se va introduce pe ordinea de zi, atunci deputații liberali vor pleca de la ședință.

„Acest proiect este foarte important și una dintre condiţii este să avem consens. Și chiar dacă s-a pornit cu stângul – haideți acum să discutăm bine, să discutăm la Biroul Permanent. Trebuie să avem un mesaj coerent și să respectăm anumite proceduri”, a declarat deputatul liberal-democrat Iurie Țap.

Ulterior, după ce s-a decis introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege, socialiștii au cerut o pauză de 30 de minute.

TRIBUNA
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).