Marcați
CMC legalizează mai multe fărădelegi
În cadrul ședinței din 11 aprilie Consiliul Municipal Chișinău a legalizat mai multe fărădelegi. Constatarea aparține consilierilor municipali din partea Partidului Socialiștilor , care îi acuză pe colegii din forul local că au aprobat mai multe decizii dubioase. În lipsa farcțiunii PSRM, care a părăsit sala, în semn de protest, cu votul majorității aleșilor locali, milioane de lei au fost casate, iar mai multe imobile din Capitală au fost scoase de la evidența Direcției Locativ- Comunale.

Consilierii socialiști susțin că forul local a aprobat mai multe cheltuieli dubioase făcute la reparația și instalarea ascensoarelor din Capitală. Ei susțin că astfel din bugetul local au fost delapidate aproximativ 11 milioane de lei. Proiectul de decizie a fost aprobat cu votul a 30 de consilieri PL, PPEM, PLDM, PD, PN, PCRM și consilierilor neafiliați.

”De ce dubioase? Noi vedem că reparația unui ascensor, punctul 1.3, costă 840 de mii de lei. Vedem mai departe schimbarea unui ascensor, care costă 685 de mii de lei. Deci schimbarea și instalarea unui ascensor nou costă mai puțin decât reparația. Vă spun că 11 milioane de lei au fost casate printr-o decizie votată de liberali, cei din PPEM și alții”, a declarat consilierul PSRM în CMC, Vitalie Mucan.

Aleșii locali socialiști mai spun că și scoaterea de la evidența Direcției Locativ-Comunale a 1422 de blocuri din Capitală este o decizie ilegală, îndreptată împotriva locuitorilor Capitalei.

”Locuitorii acestor blocuri, repet, 1422 de blocuri. Locuitorii acestor blocuri, după aprobarea acestei decizii, vor fi nevoiți să achite singuri din buzunarul lor, reparația acoperișului și alte reparații curente, care cât de cât se făceau de către Direcția Locativ-Comunală. De ieri, aceste blocuri sunt ale nimănui, stau în aer și oamenii simpli sunt lăsați unul la unu cu problemele lor”, a mai adăugat Vitalie Mucan.

Proiectul de decizie a fost aprobat cu votul a 29 de consilieri. Aleșii municipali socialiști au declarat că vor vota doar proiectele examinate minuțios și nu vor susține votul la pachet. Ei au reiterat că insistă pe examinarea în mod de urgență a proiectului bugetului municipal și a celui privind taxele locale pentru anul 2017.

”Acestea sunt doar câteva dintre deciziile dubioase pe care le-a aprobat consiliul municipal. Repet, noi solicităm și vom continua să insistăm să fie examinat bugetul. Până în prezent, nu avem un buget și nu este clar care este situația cu taxele locale. Instituțiile preșcolare trebuie să organizeze licitații, să facă diferite achiziții, iar în întreprinderile municipale nu este clar cum sunt alocați banii”, a menționat consilierul socialist Gaik Vartanean.

În cadrul ședinței CMC din 11 aprilie, consilierii municipali au refuzat să aprobe propunerea fracțiunii PSRM de a include pe ordinea de zi examinarea documentului în lectură finală. Aleșii locali s-au limitat la proiectele propuse de primarul Capitalei. Drept răspuns, fracțiunea Partidului Socialiștilor a părăsit sala de ședințe. Reprezentanții acesteia îi acuză pe colegii din forul local că fac jocul edilului, care, secondat de consilierii liberali, urmărește delapidarea proprietății publice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).