Marcați
Socialiștii cer convocarea ședinței CMC
Fracțiunea Partidului Socialiştilor solicită convocarea, în 12 aprilie, a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău. În demersul către primarul general al Capitalei, aleșii locali propun includerea pe ordinea de zi a chestiunilor privind aprobarea bugetului municipal în lectură finală și aprobarea taxelor locale. Consilierii PSRM consideră că aprobarea acestor documente este tergiversată intenționat de către administrația Chirtoacă, iar în lipsa lor sunt compromise achizițiile publice și lucrările de reparație.

Consilierii socialiști solicită încă din luna august a anului trecut ca proiectul bugetului pentru 2017 să fie supus dezbaterilor publice şi aprobat de către forul local. Documentul a fost aprobat însă în grabă în prima lectură, fără a fi examinat minuțios de către comisiile de specialitate.

”Băieții aceștia s-au învățat să facă achiziții publice așa cum le convine lor. Să-și bage tot felul de companii, tot felul de afaceri de familie, să profite de banii orășenilor. De asta, până la momentul de față, nu există acest buget”, a declarat președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

În lipsa bugetului, activitatea unor direcții municipale și instituții ale Primăriei este, practic, blocată.

”Noi, socialiștii, am solicitat acuma şi am înregistrat astăzi cererea, poftim, este prezentată de vicepreședintele fracțiunii, cu un singur subiect, de facto. Este vorba despre bugetul municipal, pentru că absolut toate structurile municipale ori sunt blocate, ori trebuie să vină să cerșească, prin dispoziţia primarului, alocarea de resurse financiare. Iar primarul ştiţi că la lucru nu prea vine”, a mai spus Ceban.

Consilierii socialiști au formulat o serie de propuneri la proiectul bugetului municipal, pentru lectura a doua. Acestea vizează alocarea banilor pentru finalizarea proiectelor investiționale din suburbii.

”Dacă acest individ a dat cu țârâita până acum suburbiilor, noi insistăm ca proiectele importante, în special, cele sociale, dar şi de infrastructură, să fie finalizate cât mai repede. Deci, n-ai ce tu întinde grădinița pe 10 ani de zile reparația. Dacă este vorba de Coloniţa, spre exemplu, unde o furat clanul Ghimpu grădiniţa. Deci, primăria, împreună cu consilierii, au întors-o înapoi. Noi planificăm ca în acest an, şi asta este solicitarea noastră şi către ceilalți consilieri, anul trecut am alocat resurse financiare, anul acesta să alocăm atâta cât este nevoie - 6,5 milioane, ca, de la 1 septembrie, copiii în Coloniţa lui Dorin Chirtoacă şi a lui Mihai Ghimpu să poată merge la grădiniţă”, a mai adugat liderul socialiștilor în CMC.

Și anul trecut, din cauza prezentăării cu întârziere, bugetul municipal a fost aprobat cu o întârziere de jumătate de an.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).