Marcați
Transnistria simplifică politica migrațională
Tiraspolul a simplificat condițiile de aflare a cetățenilor străini pe teritoriul transnistrean. Astfel, timpul de aflare în stânga Nistrului nu mai este limitat şi nu mai este nevoie de înregistrare la organele abilitate timp de o zi de la data sosirii, cum era anterior, transmite IPN cu referire la presa transnistreană.

În prezent procedura de înregistrare a străinilor are loc la intrarea pe teritoriul controlat de administrația separatistă. Persoanele completează o carte migraţională pentru o ședere de 45 de zile, cu posibilitatea prelungirii termenului la structurile transnistrene de evidentă a populației.

Cât privește cetățenii Republicii Moldova, Ucrainei, Federației Ruse şi cetățenii din Belarus, care până nu demult se puteau afla în regiunea transnistreană cel mult 135 de zile, după care trebuiau să părăsească regiunea, acum își pot prelungi termenul cartei migraționale fără să mai iasă de pe teritoriul controlat de Tiraspol.

La fel, s-a modificat lista actelor necesare pentru obținerea permisului de ședere temporară. Acum nu se mai cere prezentarea cazierului judiciar sau a actelor confirmative de la organul fiscal despre lipsa datoriilor etc. Se cere doar prezentarea actului de identitate şi cartei de imobil. Permisul este eliberat pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea prelungirii.

IPN.md

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).