Marcați
Tot mai multe medicamente europene ajung în Republica Moldova
Accesul medicamentelor europene pe piața Republicii Moldova a crescut pe parcursului anului 2016, de la 57% în 2015, la aproape 70% anul trecut, transmite IPN cu referire la un raport de activitate al Agenției Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, transmite IPN.

În 2016 au trecut autorizarea peste 1000 de medicamente, peste 600 dintre care sunt generice, peste 200 – originale, iar aproape 200 – homeopatice sau din plante.

Agenția Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale precizează că a fost elaborat primul Sistem informațional „Managementul dispozitivelor medicale” din Republica Moldova, care va lansat pe parcursul anului curent.

Potrivit datelor prezentate în raport, anul trecut, medicii, companiile farmaceutice şi pacienții au anunțat despre 278 de cazuri de reacții adverse la preparate farmaceutice, numărul fiind mai mic comparativ cu alte ţări.

În 2016 au fost întocmite 95 de procese-verbale, iar cele mai frecvente încălcări au vizat încălcarea regulilor de eliberare a medicamentelor, inclusiv psihotrope, încălcarea regulilor de păstrare a medicamentelor, activitatea farmaceutică practicată de nespecialiști etc.

IPN.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).